Veiligheid staat voorop.

De lessen worden gegeven door daartoe speciaal opgeleide instructeurs. Zo nodig kan een fysiotherapeut ingeschakeld worden voor nadere instructie. Wij beschikken over aangepast rijmateriaal en een tillift. Er is een eigen invalidentoilet en wachtruimte.

De stichting is aangesloten bij de Federatie Paardrijden voor Gehandicapten (FPG).  

 

De vrijwilligers zorgen ervoor dat de paarden worden klaargemaakt voor de lessen. Zij helpen mee met op- en afstijgen en lopen mee met ruiter en paard. De vrijwilligers worden uiteraard opgeleid en bijgeschoold voor hun taken.

Over ons.


Stichting Paardrijden voor Gehandicapten (SPG) “In het Zadel” is in 1996 opgericht. Wij maken het met behulp van een team enthousiaste vrijwilligers mogelijk dat mensen die niet in een reguliere les mee kunnen doen vanwege hun fysieke of verstandelijke beperking toch op een veilige manier kunnen genieten  van het paardrijden. 

 

De lessen worden gegeven op maandag  in Ruitersportcentrum “De Schimmelkroft” in Heemskerk. Als het weer het toelaat wordt ook buiten in het “Molenbos” van PWN gereden. En plezier en ontspanning zijn belangrijker dan prestaties.  


Ook worden jaarlijks een aantal koetsritten georganiseerd. 

 


Het bestuur


Ton van breemen      Voorzitter

Gien van den Enk       Secretaris  

Theo den Blanken      Penningmeester 

Alma Tervoort             Algemeen bestuurlid/Coördinator        

Lysbeth Woudstra      Algemeen bestuurslid